Liest du überhaupt was ich schreibe? Was hat das mit der Herbstlorchel zu tun?
Ah, sorry,
Er zeigte im Video zwei verschiedene Pilzarten. Das links ist wohl eine Frühjahrslorchel. Die sollen ja in der Tat sehr viel Gyromitrin enthalten.
Ca. 500-700mg/kg.
In dem einen englischen Artikel steht was von:
ZitatG. Helvella crispa In the present study, we noted a weak activity of the non-polar extracts (cyclohexanic and chloroformic) against both S. aureus strains (MSSA and MRSA). Surprising H. crispa had never been evaluated for antibacterial activity before. H. crispa is a common and widely distributed mushroom in Europe. 24 Even this mushroom is traditionally eaten after a specific cooking; it must be considered as inedible because it contains hydrazide derivatives such as G. esculenta. 50 Few studies concern this species. Sterols, fatty acids, amino acids and mannitol have been isolated or detected. 60,61 Water and methanolic extracts of H. crispa have been evaluated for antioxidant potential. 62 In addition, an aqueous extract of H. crispa produces a mild inhibition of the prostaglandin biosynthesis. 6
Also übersetzt steht da: ... "es" bzw. er muss als unessbar bzw. nicht-essbar betrachtet werden. Weil er enthält Hydrazid-Derivate genauso wie G. esculenta. (Frühjahrs-Lorchel)
Weiter unten steht:
ZitatAlles anzeigenHelvella crispa Bull. White saddle Suspect*
Extraction yield (%)
cyclohexane 2.10
chloroform 1.41
ethanol 2.97
water 20.22
Total yield (%)
26.70
*Although some guidebooks list Helvella crispa as edible, this species is now regarded with suspicion by many authors (monomethyl hydrazine).
Leider, werde ich daraus nicht wirklich schlau. Was genau wurde denn nun nachgewiesen?
In dem oberen verlinkten Artikel steht nichts über die Herbstlorchel. Sondern das bezieht sich alles auf Gyromitra esculenta... also die Frühjahrslorchel.